Българска фондова борса–София обяви победителите в първия конкурс за CFA стипендии. Това са: Филип Огнянов Станимиров, финансов кординатор в компания за фармацевтични изследвания и Константин Богданов Гавалюгов, експерт в управляващо дружество.

БФБ-София ще ги подмогне да се явят на изпит за първо ниво на професионална акредитация Chartered Financial Analyst (CFA) като покрие таксите им за регистрация за изпита.

Конкурсът премина през два етапа – подбор по документи на кандидатите и изпит. От одобрените 17 кандидати, 12 положиха успешно изпита проведен в партньорство с обучителната компания Kaplan Schweser в края на миналия месец. Избраните стипендианти постигнаха най-висок резултат на изпита.

„Поздравявам победителите и техните достойни конкуренти. Всички те показаха качества, който гарантират отлична професионална реализация и ни окуражават да продължим да подкрепяме младите и талантливи специалисти.”, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

Конкурсът е част от инициативите, с които БФБ-София отбелязва 100 години капиталов пазар в България и цели да подпомогне развитието на младите финансови експерти в страната ни. Той ще се провежда всяка година.