Българска фондова борса–София обявява конкурс за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Отпускането на стипендиите е част от инициативите на БФБ-София за по-добро финансово образование в България и се провежда за трета поредна година.

В предишните издания на конкурса се включиха близо 30 млади и талантливи финансисти. Избраните досега стипендианти издържаха блестящо изпита и вече развиват успешно своите професионални кариери. Стипендиите покриват ранната такса за регистрация за изпита и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват за първи път на изпита.

За да бъдат допуснати до конкурса, кандидатите трябва да имат завършена или да са последна година бакалавърска степен, или да имат четиригодишен професионален опит.

Конкурсът е отворен и за кандидати, които отговарят на условията и като комбинация от образование и професионален опит, който е натрупан в последните четири години. Всички изисквания са достъпни на страницата на БФБ.

Конкурсът ще се проведе в два кръга: подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, отговарящи на изискванията, и изпит, който ще се проведе на 17 септември 2016 г (събота, работен ден). Кандидатите трябва да представят: попълнена форма за кандидатстване; актуална автобиография и мотивационно писмо.

Крайният срок за подаване на документи е 9 септември 2016 г., като те трябва да бъдат изпратени на адрес bse@bse-sofia.bg със следния текст: CFA Scholarship 2017, телефон за контакт +359 2 937 09 60.

Детайлна информация за предлаганите стипендии е достъпна и на страницата на БФБ.