БФБ спря търговията с акциите на София Еърпорт Център

643

Заместник-председателят на КФН, ръководещ Управление “Надзор над инвестиционната дейност”, е взел решение за отписване на София Еърпорт Център АД-София (PRB) от регистъра на публичните дружества, воден от КФН, съобщи БФБ.

Във връзка с горното търговията с акциите, издадени от София Еърпорт Център АД-София е временно прекратена, считано от 18 юли 2007 г.

Нека припомним, че Тишман Бългериън Риъл Пропърти ГмбХ - Виена отправи търгово предложение за закупуване на акции на “София Еърпорт Център” АД, гр. София (с предишно наименование “Ти Ел Проръпти Кампъни” ЕАД и “Промота България” АД) от останалите акционери на дружеството на цена 6.78 лв.

Обект на предложението бяха 10 акции, които бяха изкупени. В резултат на това Тишман Бългериън Риъл Пропърти притежава пряко и чрез свързани лица общо 100% от капитала на дружеството.

Десетте акции, обект на търговото предложение, бяха изтъргувани по време на търговската сесия от 27 ноември 2006 г. на цена от 5.04 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg