БФБ – София АД започва да изплаща дивидент от 20 август 2007 г., а крайна дата е 20 ноември 2007 г., съобщават от институцията.

Размерът на дивидента е 0.2556 лева на акция без отчислен данък, като изплащането ще се извърши чрез системата на Централен депозитар АД и Банка ДСК.

Дивидент ще се изплаща на лицата, които са били акционери на БФБ – София АД към деня на общото събрание 14 юни 2007 г. и фигурират в акционерната книга към същата дата.

На акционерите, чиито акции се водят по лични сметки в Централен депозитар, дивидентът ще се изплаща в клоновете на Банка ДСК в тримесечен срок. На физическите лица дивидентът ще се изплаща лично срещу лична карта, на надлежно упълномощени от тях лица с изрично нотариално заверено пълномощно или на наследниците им срещу представяне на оригинално удостоверение за наследници.

На юридическите лица дивидентът ще се изплаща при представен документ за актуално състояние на юридическото лице, издаден не по-рано от един месец от датата на изплащане; по нареждане на представляващия лицето или негов пълномощник с изрично нотариално заверено пълномощно. Изплащането на дивидента ще се извършва в брой или чрез вътрешнобанков превод, ако акционерът притежава разплащателна сметка или спестовна сметка в Банка ДСК или открие такива.

На акционерите, чиито акции се водят по клиентски сметки към инвестиционни посредници, изплащането на дивидента ще се извърши чрез системата на Централен депозитар АД в тримесечен срок.

След 20 ноември 2007 г. документи за изплащане на дивиденти ще се приемат в офиса на БФБ – София АД. Плащането ще се извършва чрез банков превод по посочена от акционера банкова сметка.

Съгласно изискванията на закона БФБ – София АД предварително удържа от сумата на дивидента на всеки акционер дължимия данък, ако такъв има такъв.