Бианор Холдинг е новото име на дружеството, което през септември тази година направи своя борсов дебют. Решението беше взето на извънредно общо събрание на акционерите, провело се на 30 октомври 2007 г в София.

Общото събрание на акционерите реши да промени юридическия статут и предмета на дейност на дружеството, с което основният предмет става холдингова дейност. Бианор Холдинг ще запази фокуса на инвестиициите си в сферата на ИТ.

„Бианор се развива като холдингова структура и тази промяна е съвсем естествен ход, отразяващ фактическото състояние на групата. Разрастването на бизнеса по модела на създаване или придобиване на тясно специализирани дъщерни дружества осигурява по-добри възможности за контрол и управление на различните бизнес линии и предоставя подходяща структура за нови начинания, реализирани съвместно с партньори”, заяви Николай Рашев, председател на съвета на директорите на Бианор Холдинг АД.

Общото събрание на акционерите също така овласти съвета на директорите да осъществи обратно изкупуване на акции с цел да бъде реализирана програма за безвъзмездно предоставяне на акции на служители на групата. С това компанията се нарежда между пионерите на българския пазар, които предлагат подобен род стимул за своите служители.
„Винаги сме се стремили да изграждаме работна среда, в която всеки член на екипа се чувства съпричастен към резултатите на дружеството. Реализирането на тази сток програма е още една стъпка от осъществяването на тази цел”, каза Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор Холдинг. „Това е модел, който е широко използван в развитите пазари и е особено ефективен при дружествата от т. нар. базирани на знания индустрии”, добави Йорданов.

Днес книжата на Бианор се търгуваха на нива от 11.80 до 12.25 лв. за ценна книга.