Бианор Холдинг АД е новото име на Бианор

574
Бианор Холдинг е новото име на дружеството, което през септември тази година направи своя борсов дебют. Решението беше взето на извънредно общо събрание на акционерите, провело се на 30 октомври 2007 г в София.

Общото събрание на акционерите реши да промени юридическия статут и предмета на дейност на дружеството, с което основният предмет става холдингова дейност. Бианор Холдинг ще запази фокуса на инвестиициите си в сферата на ИТ.

„Бианор се развива като холдингова структура и тази промяна е съвсем естествен ход, отразяващ фактическото състояние на групата. Разрастването на бизнеса по модела на създаване или придобиване на тясно специализирани дъщерни дружества осигурява по-добри възможности за контрол и управление на различните бизнес линии и предоставя подходяща структура за нови начинания, реализирани съвместно с партньори”, заяви Николай Рашев, председател на съвета на директорите на Бианор Холдинг АД.

Общото събрание на акционерите също така овласти съвета на директорите да осъществи обратно изкупуване на акции с цел да бъде реализирана програма за безвъзмездно предоставяне на акции на служители на групата. С това компанията се нарежда между пионерите на българския пазар, които предлагат подобен род стимул за своите служители.
„Винаги сме се стремили да изграждаме работна среда, в която всеки член на екипа се чувства съпричастен към резултатите на дружеството. Реализирането на тази сток програма е още една стъпка от осъществяването на тази цел”, каза Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор Холдинг. „Това е модел, който е широко използван в развитите пазари и е особено ефективен при дружествата от т. нар. базирани на знания индустрии”, добави Йорданов.

Днес книжата на Бианор се търгуваха на нива от 11.80 до 12.25 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg