Бианор Холдинг намали дела си в Ол Телекомс до 4.5%

423
Бианор Холдинг намали дела си в Ол Телекомс до 4.5%

Бианор Холдинг АД () намали дела си в Ол Телекомс до 4.5%. Това е в резултат на вписаното увеличение на капитала на дружеството, чрез инвестиция от страна на люксембургската компания Нотос Инвестмънтс, с което дружеството придобива 70% от Ол Телекомс АД.

След промените в дружеството Бианор Холдинг АД няма свой представител в новия Съвет на директорите, съобщава x3news.

По силата на сключеното между страните инвестиционно споразумение Нотос Инвестмънтс ще инвестира в Ол Телекомс АД близо 6 млн. евро.

Ол Телекомс АД е създадено през 2005 г. и до миналата година е асоциирано на Бианор дружество. Компанията се занимава с разработка на собствени софтуерни продукти, предимно в областта на мобилните телекомуникации.

Негов продукт е софтуерът Roam'n'Roll, който е насочен към крайните потребители на мобилни телефони и служи за оптимизиране на разходите за роуминг.

Последните сделки на Българска фондова борса с акциите на Бианор Холдинг АД са сключени на 17 септември. Тогава са изтъргувани 8 600 лота при средна цена от 4.65 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...