Бианор Холдинг намали дела си в Ол Телекомс до 4.5%

405
Бианор Холдинг намали дела си в Ол Телекомс до 4.5%

Бианор Холдинг АД () намали дела си в Ол Телекомс до 4.5%. Това е в резултат на вписаното увеличение на капитала на дружеството, чрез инвестиция от страна на люксембургската компания Нотос Инвестмънтс, с което дружеството придобива 70% от Ол Телекомс АД.

След промените в дружеството Бианор Холдинг АД няма свой представител в новия Съвет на директорите, съобщава x3news.

По силата на сключеното между страните инвестиционно споразумение Нотос Инвестмънтс ще инвестира в Ол Телекомс АД близо 6 млн. евро.

Ол Телекомс АД е създадено през 2005 г. и до миналата година е асоциирано на Бианор дружество. Компанията се занимава с разработка на собствени софтуерни продукти, предимно в областта на мобилните телекомуникации.

Негов продукт е софтуерът Roam'n'Roll, който е насочен към крайните потребители на мобилни телефони и служи за оптимизиране на разходите за роуминг.

Последните сделки на Българска фондова борса с акциите на Бианор Холдинг АД са сключени на 17 септември. Тогава са изтъргувани 8 600 лота при средна цена от 4.65 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg