В изпълнение на инвестиционната си програма на Бианор АД (

), заложена в проспекта и сключен предварителен договор с Крит ЕООД за покупка на недвижими имоти на 27 септември дружеството е подписало окончателен договор за покупката на собствеността.

Имотът представлява Офис № А 3 („А” едно), намиращ се в административно-жилищна сграда в гр. София, район Младост, бул. "Ал. Малинов", и е със застроена площ 466.86 квадратни метра. Стойността на имота е в размер на 842 817.90 лв.

Нека припомним, че Бианор Сървисиз подготвя отварянето на първия си развоен център извън София. Офисът за разработка на софтуер ще бъде в Пловдив и се очаква да започне своята дейност от началото на октомври.

Бианор Сървисиз е част от групата на Бианор, която направи борсовия си дебют в началото на месец септември. Днес акциите на компанията се търгуват на ниво от 12.65 лв. за брой.

Дейността на Бианор е насочена в областта на информационните технологии, разработването на софтуерни решения и продукти, уеб дизайна, онлайн търговията и стратегическото инвестиране.

Дружеството регистрира коносолидирани приходи от 1.512 млн. лв. през първите шест месеца на 2007 г., което е с 34% повече, в сравнение с резултатите за същия период на 2006 г.

Консолидираната печалба на компанията за първата половина на 2007 г. е 215 хил. лв., или 14% повече, в сравнение с първите шест месеца на 2006 г.

До момента днес са изтъргувани 30 акции на дружеството на средна цена 12.89 лв.