Бианор (

) отчете 2.4 млн. лева консолидирани приходи за първите девет месеца на 2007 година, което е увеличение от 35%, в сравнение със същия период на миналата година.

“Ръстът в приходите се дължи на спечелените през годината нови клиенти на групата, както и на продължаването на работата по дългосрочните проекти на Бианор Сървисиз”, заяви Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор.

Консолидираната печалба преди амортизации, лихви и данъци (EBITDA) нараства с 6% спрямо същия период на миналата година. Печалбата преди данъци е 255 хил. лева, или с 8% по-малко, в сравнение с миналогодишния период.

Активите на дружеството към края на третото тримесечие достигат 4.9 млн. лева, което представлява ръст от 94%.

„През първите девет месеца от годината наред с обичайната ни дейност реализирахме и две нови инвестиции по откриване на офиса ни в Ню Йорк и на развойния център на Бианор Сървисиз в Пловдив”, заяви Владимир Танков, оперативен директор на Бианор.

„През същия период подготвихме и старта на най-новия инвестиционен проект на групата – електронният супермаркет Най-Маг (www.nay-mag.com), който стартира в средата на октомври”, добави Танков.

Днес се изтъргуваха 635 акции на средна цена от 12.10 лв. за брой.