Бианор премина процедура за съответствие на системата за управление на качеството с изискванията на НАТО и получи сертификати AQAP 2110, и AQAP 2210, съобщиха от компанията.

Издадените от Института по отбрана към Министерство на отбраната на Република България сертификати утвърждават съответствието на системата за управление на качеството на компанията с изискванията на НАТО. Те удостоверяват, че компанията е покрила стандартите на Алианса по отношение на дейностите, свързани с разработка и доставка на софтуерни продукти и услуги. Сертификатите разглеждат софтуера като продукт и представляват част от изборния процес при оценяване на доставчици от технологичния сектор.

НАТО AQAP 2210 дефинира допълнителните изисквания на Алианса по отношение на управлението на качеството в софтуерната сфера. Стандартът обхваща цялата дейност по разработка на софтуер и определя изискванията към процесите, които трябва да са планирани, контролирани и непрекъснато подобрявани, за да се намалят и отстранят софтуерните несъответствия и най-важното да се предприемат превантивни мерки по отношение на тях.

Компанията разработва комплексни софтуерни системи за големи международни клиенти като IBM, Samsung и P&G. Използването на надеждни и предсказуеми процеси, които да гарантират безотказна 24 х 7 работа на софтуерните решения, е изключително важно при работата с такива клиенти, се казва още в съобщението.

Бианор има и сертификат ISO 9001:2000 от 2005 година.

Търговията с акциите на борсата на Бианор Холдинг не е активна. Последната сделка с книжа на компанията е от 18 май, от когато цената се е установила на 3.20 лв. за лот.