Мобилните решения в полза на бизнеса са акцента на представяните от Бианор софтуерни продукти по време на започналото в сряда изложение CeBIT Bilişim в Истанбул, съобщиха за Profit.bg от компанията.

Дружеството представя, спечелилото по-рано тази година наградата за най-добър продукт на Long Island Software and Technology Network - MobiECO Sales Force. Продуктът интегрира мобилната комуникация с корпоративните CRM системи, като подобрява комуникацията с клиентите и повишава ефективността на отделите по продажби.

Сред представените решения на изложението е и MobiECO Optima, което е насочено към оптимизиране на разходите за мобилна комуникация, информират от компанията.

Наред с продуктите от семейството на MobiECO, в Истанбул Бианор представи за първи път уеб-базираното решение за контрол на мобилната комуникация - Call Control. Решението е разработено съвместно с WebGate. То позволява през интернет сайт да се контролират изходящите и входящите обаждания, SMS и MMS, които определен потребител може да инициира или приема. Call Control осигурява спокойствие на родителите, че техните деца няма да получават обаждания от непознати номера или самите те няма да звънят на неподходящи такива.

CeBIT Bilişim се провежда за 10-та поредна година и е част от веригата международни изложения под шапката на Deutsche Messe. Изложението в Истанбул е най-голямото по рода си в региона и ежегодно привлича над 150 хиляди посетители и над 950 изложители от сферата на информационните технологии.

Акциите на компанията не са търгувани на борсата от 2 октомври, когато са прехвърлени 25 лота, при средна цена от 4.50 лв.