Общите консолидирани приходи на „Бианор” АД за 2006 г. възлизат на 2.534 млн. лв, а нетната печалба е 326 хиляди лева. Годишният счетоводен и консолидиран бюджет на дружеството за изминалата година беше одобрен от общото събрание на акционерите на 16 май 2007.

С тези резултати групата отбелязва среден годишен комулативен ръст на приходите за периода 2003 – 2006 година от над 60%.

На същото заседание, Съветът на директорите на „Бианор” АД получи мандат от Общото събрание на акционерите за осъществяване на инвестиция в недвижима собственост. Целта на сделката е задоволяване на потребностите от офис пространство на групата, която бележи ръст на персонала от средно 40% на годишна база за периода 2003 – 2006 година. Това е част от средносрочната инвестиционна програма на Бианор и ще бъде осъществена чрез банков заем и чрез продажбата на настоящия офис на дружеството.

„Имаме намерение при успешно реализиране на първичното публично предлагане в рамките на следващите 3 години да инвестираме в развитие на бизнеса около 4 млн. лв.”, коментира Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор. „Инвестиционната ни програма е амбициозна, но и изключително балансирана, което ще се види и в проспекта, който очаква одобрение от Комисията за финансов надзор”, добави Йорданов.

Общото събрание на „Бианор” АД реши да отложи за следващото свое заседание планираните промени в юридическия статут, името на дружеството и членовете на Съвета на директорите.

Решението беше обосновано с факта, че горните промени са ключови за развитието на дружеството, тъй като касаят оперативното му и стратегическо управление, и трябва да бъдат решени от разширения състав на акционерите след първичното публично предлагане.

Очаква се компанията да предложи на Българска фондова борса 135 000 акции, а при успешно реализиране на първичното публично предлагане свободно търгуваните акции (free-float) да бъдат около 20%.

„Бианор” АД е създадена през 1998 година под името Арексус. През годините тя се специализира в сферата на информационните технологии и разработването на софтуерни решения и продукти предимно за клиенти от САЩ, Япония и Европа. В момента „Бианор” АД обединява група от три дъщерни и едно асоциирано дружество, всяко със своя сфера на специализация и динамично развитие.

„Бианор” АД притежава 100% от капитала на „Бианор Сървисиз” ЕООД, 80% от „Некстборн” ООД, 66.67% от „Най-Маг” ООД и 15% от „Ол Телекомс” АД.