Бианор Сървисиз и Технидата АГ учредиха ТехниДата Лабс България

701
Бианор Сървисиз и Технидата АГ учредиха ТехниДата Лабс България

На 28 февруари 2008 година в София са подписани учредителните документи във връзка със създаване на ново дружество – ТехниДата Лабс България ООД, съобщават от Бианор Холдинг АД.

Дружеството се създава от Бианор Сървисиз ЕООД (дъщерно дружество 100% собственост на Бианор Холдинг АД () и Технидата АГ, Германия.

Бианор Сървисиз ЕООД притежава 51% от капитала, а Технидата АГ 49 на сто.

Управител на ТехниДата Лабс България ООД ще бъде Михаел Кол. Прокурист от българска страна ще бъде Стефан Лилов, управител на Бианор Сървисиз ЕООД.

Дружеството се учредява с предмет на дейност производство, продажба, внос, износ и програмиране на софтуерни продукти, предоставяне на всякакви консултантски услуги в областта на информационните технологии, включително и даване на софтуерни решения, както и всякаква друга дейност, незабранена със закон.

Според одобрения от двете страни бизнес план се очаква приходите на ТехниДата Лабс България за 2008 година да бъдат над 1 млн. лева, а през 2009 г. те да се удвоят.

Днес акциите на компанията поевтиняват с 5.87% до средна цена от 12 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg