Бианор Сървисиз подготвя отварянето на първия си развоен център извън София. Офисът за разработка на софтуер ще бъде в Пловдив и се очаква да започне своята дейност от началото на октомври.

Пловдивският офис на Бианор Сървисиз ще стартира работа със петима служители, а намеренията на компанията са до края на 2008 г. там да работят около петнайсет софтуерни инженери.

„Новият развоен център на Бианор Сървисиз е съвсем естествен ход от развитието на компанията”, сподели Стефан Лилов, управител на Бианор Сървисиз. „Той ще увеличи инженерния ни капацитет, което ще ни даде възможност през 2008 година да реализираме повече проекти”, добави Лилов.

„Пловдив е голям град с много сериозен потенциал от способни софтуерни инженери. Ние откриваме пред тях възможнст за професионална реализация в утвърдена компания с големи международни клиенти и предизвикателни проекти”, сподели Ася Бочева, мениджър „Човешки ресурси” в Бианор Сървисиз.

Бианор Сървисиз е част от групата на Бианор, която направи борсовия си дебют в началото на месец септември. Днес акциите на компанията се търгуват на ниво от 12.65 лв. за брой.