Две седмици преди първата сделка с акциите на дружеството, мениджмънта на Бианор АД вече е с крачка напред. Компанията свиква общо събрание на акционерите на 30 октомври 2007 г., на което ще се обсъжда предложение за безплатно разпределение на акции от капитала на служителите на дружеството и дъщерните компании, съобщават от борсата.

За да получи акции един служител, той трябва да е работил в Бианор поне 2 години. Никой служител обаче не може да получи повече от 0.15% от акциите по тази програма в рамките на една компания, или 1013 акции.

Друга точка от дневния ред предвижда до 2% от капитала на дружеството да могат да бъдат бъдат изкупувани и разпределяни в рамките на една година.

Акционерите на дружеството ще вземат решение и за промяна в предмета на дейност на дружеството, което ще извършва „осъществяване на холдингова дейност". Фирмата пък ще се преименува от Бианор на Бианор Холдинг АД.

Общото събрание на акционерите ще вземе решение и за промени в Съвета на директорите и устава на дружеството. Така, в рамките на 5 години от датата на регистрация на новия устав, Съветът на директорите ще може да увеличава капитала на компанията до 2 млн. лв. чрез издаване на нови акции само с неразпределена печалба и средства от фонд "Резервен", надхвърлящи законовия минимум, независимо от броя на осъществените емисии (отделни увеличения), с които е реализирано посоченото максимално увеличение.

За увеличаване капитала на дружеството в рамките на една година с повече от 2 млн. лв. е необходимо Решение на общото събрание.

Съветът на директорите ще може да вземе и решение за емитиране на облигации до 2 млн. лв., а над тази сума отново ще се изисква решение на Общото събрание.

Право на глас в Общото събрание имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 16 октомври 2007 г.