Бианор ще раздава акции на служителите си, става холдинг

789
Бианор ще раздава акции на служителите си, става холдинг

Две седмици преди първата сделка с акциите на дружеството, мениджмънта на Бианор АД вече е с крачка напред. Компанията свиква общо събрание на акционерите на 30 октомври 2007 г., на което ще се обсъжда предложение за безплатно разпределение на акции от капитала на служителите на дружеството и дъщерните компании, съобщават от борсата.

За да получи акции един служител, той трябва да е работил в Бианор поне 2 години. Никой служител обаче не може да получи повече от 0.15% от акциите по тази програма в рамките на една компания, или 1013 акции.

Друга точка от дневния ред предвижда до 2% от капитала на дружеството да могат да бъдат бъдат изкупувани и разпределяни в рамките на една година.

Акционерите на дружеството ще вземат решение и за промяна в предмета на дейност на дружеството, което ще извършва „осъществяване на холдингова дейност". Фирмата пък ще се преименува от Бианор на Бианор Холдинг АД.

Общото събрание на акционерите ще вземе решение и за промени в Съвета на директорите и устава на дружеството. Така, в рамките на 5 години от датата на регистрация на новия устав, Съветът на директорите ще може да увеличава капитала на компанията до 2 млн. лв. чрез издаване на нови акции само с неразпределена печалба и средства от фонд "Резервен", надхвърлящи законовия минимум, независимо от броя на осъществените емисии (отделни увеличения), с които е реализирано посоченото максимално увеличение.

За увеличаване капитала на дружеството в рамките на една година с повече от 2 млн. лв. е необходимо Решение на общото събрание.

Съветът на директорите ще може да вземе и решение за емитиране на облигации до 2 млн. лв., а над тази сума отново ще се изисква решение на Общото събрание.

Право на глас в Общото събрание имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 16 октомври 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg