Бианор беше приета в края на 2009 година за пълноправен член на европейската технологична платформа Networked European Software and Services Initiative - NESSI.

Платформата обединява над 400 компании и академични институции, развиващи дейност в областта на информационните и комуникационни технологии. Сред членовете на NESSI са водещи европейски телеком оператори, ИТ компании и университети, съобщиха от българската компания.

Технологичната платформа е насочила усилията си към трансформиране на икономиката на ЕС чрез бизнес модели, ориентирани към софтуерните услуги. За тази цел NESSI е изготвила стратегически план за развойна дейност с бюджет от 2.5 млрд. евро.

Членството на Бианор в NESSI дава възможност на компанията за активно участие в Европейското научно-изследователско пространство. Контактите, които членовете осъществяват в рамките на платформата, подпомагат тяхното коопериране по проекти от рамковите програми на ЕС, се посочва още в съобщението.

През 2009 г. Бианор беше отличена с наградата за иновативно предприятие на годината в България и спечели награда в САЩ за две свои мобилни разработки. Друг продукт на компанията - iMediaShare достигна челни позиции в класациите на Apple App Store.

Акциите на компанията не са търгувани още на Българска фондова борса през 2010 г. Последните сделки са от 28 декември, когато са изтъргувани 100 лота при цена от 4.45 лв. за бройка.