Освен бикове (инвеститорите, очакващи възходящо движение на пазара) и мечки (инвеститори, очаквани низходящо движение), на пазарите има и други животни, с които инвеститорите са описвани. Кои са те, вижте в следващите редове:

Елени

Това са малка част от инвеститорите, които не се интересуват дали пазарът е бичи или мечи. Те просто очакват и се интересуват само и единствено от първичните публични предлагания на борсата. Включването в тях е задължително, а продажбата се осъществява много бързо, след като книжата започнат да се търгуват на пазара.

Подобен вид инвеститори очакват да реализират бърза печалба от евентуалното бързо поскъпване на книжата, след листването им.

Пилета

Пилетата се страхуват да губят. Именно този техен страх ги насочва към инструменти на паричния пазар, където доходността е сравнително ниска, но с минимален риск. Страхът понякога дори ги отказва от всякакъв вид инвестиции.

Прасета

На другия полюс са прасетата. Те са толкова рискови, че са готови да вложат парите си, без дори да отделят време за анализ на съответната компания. Те държат да притежават най-актуалните акции за деня, като именно тази емоция ги прави обичани, както от мечките, така и от биковете на пазара.

Вълци

Истинският хищник на борсата. Името е давано на най-добрите в бранша, които използват всякакви законни и непозволени начини, само и само, за да правят пари. Типичните примери в това отношение са Джордан Белфорд, за който бе направен специален филм „Вълкът от Уолстрийт, както и други като Харшад Мехта и Кенет Парек.

В случай че става въпрос за вълчи пазар, трябва да знаете, че това е пазар, в който няколко инвеститора са се обединили с единствената цел да манипулират пазара.

Щрауси

Щраусите заравят главите си в пясъка, щом усетят опасност. Подобно на животните, инвеститорите престават да обръщат внимание на портфейлите си и игнорират всякакви новини по време на лоши времена, като се надяват, че вложенията им няма да пострадат много. Липсата на новини и достъп до инвестициите ги лишават от възможността да се възползват от подобни ситуации.

Овце

Овцете са инвеститори, без никаква стратегия. Те просто слушат останалите участници на пазара и на база на техните съвети вземат инвестиционните си решения. По този начин обаче те често пропускат най-големите движения на пазара.