Билборд с неконсолидирана печалба за 2007 г. от 4.7 млн. лв.

1314
Билборд с неконсолидирана печалба за 2007 г. от 4.7 млн. лв.

Съгласно неодитирания финансов отчет на Билборд АД, нетните неконсолидирани приходи от продажби на компанията за 2007 г. надхвърлят 15.9 млн. лв., което представлява 74% ръст, в сравнение с 2006 г.
Очакваната нетна неконсолидирана печалба за 2007 г. е 4.7 млн. лв. при 1.5 млн. лв. за 2006 г. Балансовото число на неконсолидирана база се очаква да надхвърли 33 млн. лв., а собственият капитал към 31.12.2007 г. е близо 21.6 млн. лв.

Към края на декември 2007 г. бяха доставени две нови печатни машини VUTEK 5330 EC и VUTEK 3360 EC с капацитети при максимална скорост на печат съответно 207 кв.м./ч. и 150 кв.м./ч. През януари 2008 г. машините бяха инсталирани и пуснати в редовна експлоатация.

С това Билборд АД ще удвои капацитета си в широкоформатния дигитален печат на билбордове и калкани. Също през януари е придобит и въведен Vutek PressVu 200/600 SC - нова технология за директен печат на висококачествени изображения с резолюция 1200 dpi, както върху ролни материали (винил, фолио, хартия и др.), така и върху твърди листови материали (дърво, стъкло, пластмаси, желязо и др.).

В изпълнение на инвестиционната програма за разграничаване на производствения процес по обеми е обособена и функционира нова печатна зала, където е съсредоточено едросерийното производство.

Съветът на директорите на БФБ – София АД прие решение за регистриране на „Неофициален пазар на акции”, сегмент „А” емисията акции на Билброд в размер на 7.5 млн. лв., разпределена в същия брой акции с номинална стойност 1 лв. всяка една. Датата на въвеждане на търговия на емисията е 20 февруари 2008 г., а присвоеният борсов код - BOARD.

Билборд АД реализира успешно публично предлагане на 1.5 млн. акции по метода букбилдинг, при цена на удовлетворяване на поръчките 7.30 лв. за акция, което приключи на 10 декември 2007 г. Към датата на регистрация на емисията акционери на дружеството са над 1000 институционални и индивидуални инвеститори.

Дружеството е лидер на българския рекламен пазар, като предлага възможно най-широк набор от услуги в областта на широкоформатния и дигиталния печат. Билборд АД е и най-голямата българска компания, която предлага комплексни решения за производство на външна и интериорна реклама – от проектиране до монтаж на изработените изделия.

Икономическата група на компанията включва 6 дружества, върху които Билборд АД упражнява контрол: „Дедракс” ООД, „ДиПиЕс България” ООД, „Моушън Артс”, „Ними Софт” ООД, „ИнСтор Медия” ООД, „Дигитал Принт” ЕООД.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg