Билборд се листва през ноември на цени между 5 и 7 лева

1331
"Днес Билборд АД ще внесе проспекта си в Комисията за финансов надзор, като се надявам, че ще приключим с първичното си публично предлагане още през ноември", коментира за Profit.bg Васил Генчев, финансов директор в дружеството. Предлагането ще бъде между 5 и 7 лв., като мениджър по IPO ще бъде Първа финансова брокерска къща, допълни Генчев.

Билборд ще емитира 1.5 млн. нови акции като при успех компанията ще набере максималните 10.5 млн. лв., при горепосочените цени. Заявеният предварителен интерес към емисията ни е много голям, каза той. Сегашният капитал на дружеството е 6 млн. лв.

Днес емисията на Билборд АД бе регистрирана в Централен депозитар.

От компанията прогнозират консолидирани приходи от продажби от 25 млн. лв., или ръст от 47% за настоящата 2007 г., спрямо 17 млн. лв., реализирани през миналата година. Прогнозираната нетна печалба за 2007 е в размер на 2.7 млн. лв. при близо 2 млн. лв. година по-рано.

Фирмата държи 40% от пазара на широкоформатен печат и около 15% на офсетен, заяви преди време Калин Генчев, търговски директор на компанията. Билборд има над 3000 клиенти, допълни той, като за групата работят над 350 души персонал.

Билоборд АД е ориентирана в производството на широкоформатен дигитален печат на визуални рекламни материали. Фирмата реализира дейността си и чрез четири дъщерни дружества. Това са Дедракс ООД, Ди Пи Ес България ООД, Моушън артс ООД и Нимисофт ООД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg