Билборд АД (

) учредява ново еднолично дружество Хийтсет ЕООД с уставен капитал от 5 хил. лв., разделени в 50 акции при номинална стойност 100 лв. всяка. Това съобщиха от компанията за Profit.bg. Решението за това е взето от Съвета на директорите на компанията на 22 февруари.

Фирмата ще е с предмет на дейност офсетов ролен печат, дигитален печат, реклама, сделки с интелектуална собственост, лизинг, внос, износ и др.

Целта, с която се учредява дружеството, е съсредоточаване на инвестиционните усилия на икономическата група Билборд АД по отношение реализиране на проекта за изграждане на новата печатна база в Костинброд.

Ръководството на Билборд АД упълномощи изпълнителния директор да подпише учредителния акт, протокол-решение и други документи, свързани и необходими за учредяването на дружеството, а председателя на Съвета директорите - да подпише от името на дружеството договор за възлагане на управление.

По време на днешната борсова сесия акциите на Билборд АД поевтиняха с 0.92% до средните 8.58 лв. при изтъргувани 10 281 лота.