Биовет няма да разпределя дивидент за 2006 г.

532
Биовет няма да разпределя дивидент за 2006 г.

Общото събрание на Биовет АД взе решение да не разпределя дивидент за изминалата 2006 г., става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Акционерите на компанията гласуваха предложение общо 10% от печалбата, или 50 003.25 лв. да се заделят за фонд Резервен, а останалите 90% (450 029.25 лв.) - за фонд Други резерви.

Общото събрание на акционерите овласти управителните органи за водене на преговори с потенциални купувачи за продажба на Когенерационна газова централа на предприятието.

Биовет инвестира общо 30 млн. лв. в инсталацията, чиято мощност е 21 мегаватчаса и произвежда пара за технологични нужди и електрическа енергия.

В края на 2004 г. Държавната комисия за енергийно регулиране издаде на компанията разрешение за ползване, а през април 2006 г. разрешение постъпи и от Дирекцията за национален строителен контрол.

До момента по позицията са изтъргувани 10 акции на цена от 17.30 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg