Биовет става поръчител на мажоритарния си собственик по кредит за 4 млн. евро

928
Биовет става поръчител на мажоритарния си собственик по кредит за 4 млн. евро

Биовет АД свиква извънредно общо събрание на дружеството на 27 април, на което акционерите на дружеството ще овластят Управителния съвет на компания авалиране на запис на заповед, издаден от Хювефарма АД, в полза на Ситибанк Н.А. - клон София.

По данни от Българска фондова борса, записът на заповед е издаден като обезпечение по договор за банков кредит между мажоритарния собственик на дружеството – Хювефарма и Ситибанк Н.А.

Пещерският производител на ветеринарни продукти ще стане поръчител на целия размер на кредита, който е на стойност от 4 млн. евро, или 7.823 млн. лв.

Биовет АД обяви нетна консолидирана печалба за 2006 г. в размер на 118 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 2.779 млн. лв. за 2005 г. Компанията е с основен капитал от 6.783 млн. лв. и собствен капитал от 57.187 млн. лв. в края на изминалата година.

Хювефарма притежава 75.58% от капитала на дружеството, докато Мериголд Уърлдуайд Дивелопмънт има 6 на сто.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Биовет, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание, е 11 април 2007 г.

В петък по позицията бяха итъргувани 5 438 акции на нива от 18.45 лв. и 19.00 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...