Бизнес календар за 10-14 март

634
Бизнес календар за 10-14 март

Днес (10 март) е крайната дата за търговия с правата на Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

Фондът планира да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 975 хил. лв., като срещу всяко закупено право може да се запише 0.5 акции по емисионна цена от 3.20 лв. От началото на търговията са осъществени 31 сделки за 4651 права на стойност 3290.38 лв.

Също днес на борсата ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ. Вторичната търговия с правата ще стартира днес с борсов код R2ZREIT и ще продължи до 21 март.

10 март е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Дружба стъкларски заводи, даващи възможност за участие в предстоящото общо събрание на акционерите на компанията, насрочено за 26 март.

На него ще се обсъжда увеличение на капитала на дружеството със собствени средства от 6 689 562 лв. на 53 516 496 лв. чрез издаване на 46 826 934 нови обикновени поименни безналични акции.

От утре (11 март) на Българска фондова борса ще стартира търговията с книжата на Агрия Груп Холдинг. Компанията осъществи успешно първично публично предлагане на 1.7 млн. акции, с което капиталът нарасна до 6.8 млн. лв.

За 2007 г. консолидираната печалба на дружеството е 3 млн. лв. при над 52 млн. лв. приходи от продажби.

Промяната в състава на три от четирите основни индекса на Българска фондова борса ще се осъществи от четвъртък (13 март). От същата дата в базата на изчислението на SOFIX ще бъдат добавени Корпоративна търговска банка, Първа инвестиционна банка, Оловно-цинков комплекс и Холдинг Пътища, а Петрол излиза от индикатора.

На мястото на Алкомет, Проучване и добив на нефт и газ, Фаворит Холд, Полимери, Емка и Декотекс в BG40 влизат Мостстрой, Корпоративна търговска банка, Девин, Арома, Елхим Искра АД и Ломско пиво.

Промяната в BGREIT включва добавянето на Агро Финанс АДСИЦ и Ексклузив Пропърти АДСИЦ на мястото на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg