Днес (10 ноември) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Унифарм АД, в резултат на които приобретателят ще има право на участие в предстоящото на 26 ноември общо събрание на акционерите.

Основната точка в дневния ред на събранието е увеличение на капитала на компанията от 500 хил. лв. на 1 млн. лв. със собствени средства. Ако решението бъде гласувано акционерите ще получат по една нова, безплатна акция.

Последната дата за търговия с правата на Холдинг Варна на борсата е 11 ноември (вторник). Холдинговото дружество е в процес на увеличение на капитала си от 2.1 млн. лв. на 5.23 млн. лв., чрез издаването на 3.13 млн. акции с емисионна стойност от 22 лв.

Аукционът за незаписаните права е насрочен за 18 ноември, а крайната дата за записване на акциите от увеличението е 3 декември.

В сряда (12 ноември) е последната дата за сключване на сделки с книжата на Евроинс АД, в резултат на които инвеститорите ще могат да участват на предстоящото общо събрание на акционерите.

Общото събрание на застрахователната компания ще вземе решение за увеличение на капитала от 10 млн. лв. на 12.5 млн. лв., чрез издаването на 2.5 млн. нови акции с емисионна стойност от 4 лв.

За изминалата седмица BG40 се повиши с 1.08%, до 142.77 пункта, докато SOFIX се понижи с 4.95%, до 467.83 пункта.