Бизнес календар за 13-17 октомври

664
Бизнес календар за 13-17 октомври

Седмицата ще стартира с общо събрание на акционерите на Енергоремонт Холдинг. На него ще се обсъжда разпределение на печалбата от 2007 г.

Общо 2.19 млн. лв. от печалбата ще бъдат заделени за фонд „Други резерви”, а 349 хил. лв. ще постъпят в „Общи (законови) резерви”. За дивидент на акционерите са предвидени 192 хил. лв., или по 0.05 лв. на акция.

Два дни по-късно ще стартира изплащането на дивидент от Ломско пиво АД и Катекс.

Ломско пиво ще раздаде общо 450 хил. лв., или брутен дивидент от 0.10 лв./акция, докато Катекс ще даде по 0.30 лв. брутен дивидент на акционерите си.

Пивоварната планира да увеличи капитала си от 4.5 млн. лв. на 6 млн. лв. чрез предлагането на 1.5 млн. нови акции с емисионна цена от 2.50 лв. всяка.

Ако бъдат записани всички предложени акции, в касата на дружеството ще постъпят 3.75 млн. лв.

За успешното увеличение на капитала на дружеството ще се счита записването и заплащането на минимум 500 хил. нови акции.

На 16 октомври (четвъртък) на БФБ-София ще бъде въведена за търговия емисията от първоначалното увеличение на капитала на Улпина АДСИЦ.

Фондът ще инвестира във вземания, осигуряващи доход от разликата между покупната или продажната цена, както и в такива с регулярен доход. Улпина АДСИЦ може да инвестира в обезпечени и необезпечени вземания, а свободните средства могат да бъдат инвестирани в ценни книжа, издадени от държавата и в банкови депозити.

За изминалата седмица SOFIX се понижи с 22.12 на сто, до 585.39 пункта, докато BG40 загуби 18.11%, до 152.21 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg