Днес (14 юли) е крайния срок за подаване на оферти за миноритарния и мажоритарния пакет акции от Слънце Стара Загора Табак, предложени от Булгартабак Холдинг на Българска фондова борса.

Продажбите на миноритарния пакет от Цигарена Фабрика Пловдив стартира на 15 юли (вторник), а поръчки за мажоритарния ще могат да се въвеждат на 16 юли.

Днес е и началната дата за изплащане на дивидент от страна на Булленд инвестмънтс АДСИЦ. Компанията ще разпредели по 0.0157 лв. брутен дивидент на акция.

Общите събрания на Първа Инвестиционна банка и Фазан АД също са насрочени за днес. Акционерите на банката ще гласуват за промяна в дейността на дружеството, както и за неизплащане на дивиденти и извършване на други отчисления от печалбата за 2008 год. с цел капитализирането й по реда на Наредба № 8 на БНБ за капиталовата адекватност на кредитните институции.

Акционерите на Фазан ще вземат решение за разпределение на финансовия резултат от изминалата година, а ден по-късно общото събрание на Стара планина Холд ще гласува за обратно изкупуване на до 3% от собствените си акции.

Само седмица, след като на борсата дебютира Херти АД, това ще направи на 16 юли (сряда) и Меком АД.

За изминалата седмицата BG40 загуби 5.42%, до 280.94 пункта, което е най-ниското му ниво от 23 май насам, докато SOFIX се понижи с 2%, до 1092.49 пункта.