Бизнес календар за 18-22 август

853
Бизнес календар за 18-22 август

В първия работен ден за новата седмица София БТ ще започне изплащане на дивидент на своите акционери, като ще раздаде по 1.91 лв. брутен дивидент. Също днес общото събрание на Българска Холдингова Компания ще вземе решение за разпределение на финансов резултат за изминалата година.

В сряда на Българска фондова борса ще стартира първоначалното увеличение на капитала на Експат Бета АДСИЦ. Фондът планира да увеличи капитала си от 3 млн. лв. на 5 млн. лв., чрез издаването на 2 млн. права, всяко от което ще даде възможност на инвеститорите да запишат по една нова акция с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

На 20-ти август (сряда) е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Арко Тауърс АДСИЦ, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството. Фондът планира увеличениет от 650 хил. лв. на 780 хил. лв..

Предложени за записване са 130 хил. акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна цена от 113 лв. Ако всички предложени акции бъдат записани в касата на дружеството ще постъпят общо 14.69 млн. лв.

За същия ден е насрочено и общото събрание на акционерите на Явор-Варна, а Елхим Искра ще стартира изплащане на дивидент.

Акционерите на Явор ще гласуват предложение за увеличение на капитала на дружеството от 113 хил. лв. на 15.08 млн. лв., като всеки акционер ще получи по 133 нови акции. От своя страна Елхим Искра ще разпредели по 0.0421 лв. брутен дивидент на акция.

В четвъртък (21 август) за търговия на борсата ще бъдат въведени емисиите на Капман Грийн Енерджи Фонд, Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ и облигационната емисия на Алу-Пласт ЕАД.

До 27-ми август ще продължи търговията с правата на Адванс Терафонд АДСИЦ. Фондът, известиращ в земеделска земя е в процес на увеличение на капитала си от 44.056 млн. лв. на 110.14 млн. лв., чрез издаването на нови 66.084 млн. акции с емисионна стойност 1.90 лв. За целта са издадени 44.056 млн. права, като съотношението им спрямо новите акции е в 1:1.5.

Акцентът на борсата през настоящата и следващата седмица обаче остават консолидираните отчети на компаниите, които трябва да бъдат предадени до 31 август.

За изминалата седмица SOFIX нарасна с 2.91%, до 1037.91 пункта, докато BG40 добави 1.23%, до 258.02 пункта. Общият изтъргуван оборот възлезе на 32.3 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...