След две поредни работни съботи, настоящата седмица ще има както обикновенно пет търговски сесии. Още днес (19 май) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ и И Ар Джи Капитал – 1, в резултат на които приобретателят ще има право на участие в общите събрания на двете компании.

Общото събрание на Сити Дивелъпмънт ще вземе решение за разпределение на 1.994 лв./акция брутен дивидент (1.8943 лв. нетен дивидент), докато И Ар Джи Капитал – 1 ще разпредели на акционерите си по 0.24 лв. брутен дивидент на акция.

За вторник (20 април) са насрочени общите събрания на Елхим Искра и Мак АД, а ден по-късно ще се състои и събранието на Трейс груп холд.

Акционерите на Елхим Искра ще вземат решение за обратно изкупуване на до 3% от собствените акции, а общото събрание на Мак ще гласува предложение за разпределение на печалбата от дейността на дружеството за 2007 г.

Ден по-късно акционерите на Трейс груп Холд ще вземат решение за за разпределяне на печалбата за 2007 г., както и неразпределаната пeчалбата от минали години. Общото събрание ще гласува и извършване на промени в устава на компанията, целящи увеличението на капитала на дружеството в следващите 5 г. и издаването на облигации.

На 21 май (сряда) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Неохим и Софарма, в резултат на които приобретателят ще има право на участие в съответното общо събрание.

Основната точка в дневния ред, която ще гласуват акционерите на Софарма е разпределението на 0.05 лв. брутен дивидент, а общото събрание на Неохим ще обсъжда раздаването на 0.35 лв. брутен дивидент на акция и обратното изкупуване на до 3% от капитала на компанията.

За изминалата седмица SOFIX добави 6.49%, а BG40 се повиши с 5.37%.