Само четири ще са борсовите сесии през настоящата седмица. Както знаем 20 април (понеделник), както и дните от 1 до 6 май бяха определени за почивни от борсата ни.

През настоящата седмица, вниманието на инвеститорите ще бъде насочено към излизащите тримесечни отчети, които могат да определят и настоенията на БФБ-София през следващите седмици и месеци.

За днес (21 април) е насточено общото събрание на акционерите на Химко АД. На него ще се гласува за промяна в устава на компанията, както и за изменение на седалището и адреса на управление.

Също днес е и последната дата за сключване на сделки с акции на Индустриален Холдинг България, в резултат на които инвеститорите ще могат да участват на предстоящото общо събрание на холдинга.

На него ще се гласува за договор за банков кредит под условие за поемане на кредитни ангажименти под формата на банкови гаранции и документарни акредитиви между Булярд Корабостроителна индустрия и Уникредит Булбанк.

В края на седмицата предстои въвеждането в търговия на емисията акции от увеличението на капитала на Евроинс АД. Припомняме, че в резултатат на приключилата процедура, капиталът на дружеството ще бъде увеличен от сегашните 10 млн. лв. на 111.753 млн. лв.

По сметката на компанията постъпиха 7.014 млн. лв.

За изминалата седмица SOFIX добави 11.26%, до 336.34 пункта, докато BG40 се повиши с 7.75%, до 97.16 пункта.