Бизнес календар за 23-26 септември

663
Бизнес календар за 23-26 септември

Четирите работни дни на 39-та седмица от годината започва с промяна в състава на SOFIX, BG40 и BGTR30. Към „сините чипове“ се присъединява емисията на Енемона, докато новите компании в широкия индикатор са девет на брой.

Добавят се Холдинг Пътища, Зърнени Храни България, Трейс груп холд, Енемона, Билборд, Неохим, Фаворит Холд, Полимери и Проучване и добив на нефт и газ, докато Чугунолеене, Параходство Българско речно плаване, Албена, М+С хидравлик, Девин, Ломско пиво, Северкооп Гъмза Холдинг, Захарни заводи, Холдинг Варна се изваждат от изчислението на индекса.

Промените в BGTR30 засягат Холдинг Варна, М+С хидравлик, Петрол, Пловдив-Юрий Гагарин БТ, Полимери, Централна кооперативна банка, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, които ще бъдат заменени от Холдинг Пътища, Енемона, Зърнени Храни България, Мостстрой, Оловно цинков комплекс, Спарки Елтос и Трейс груп холд.

За днес е насрочено и общото събрание на акционерите на Българска телекомуникационна компания, на което ще се гласува предложение за вливането на БТК Мобайл в БТК.

Крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Адванс Терафонд АДСИЦ също е 23 септември (вторник). В края на миналия месец фондът притежава 250 хил. дка земеделска земя при 243 хил. дка към полугодието на 2008 г.

Три компании ще стартират изплащане на дивидент за 2007 г. от настоящата седмица. Това са Благоевград-БТ, Синергон Холдинг и Етропал. Акционерите на тютюневото дружество ще получат по 5 лв. брутен дивидент на акция, докато тези на Синергон Холдинг и Етропал ще вземат респективно 0.08 и 0.21 лв. брутен дивидент.

В сряда е последната дата за сключване на сделки с акциите на Ломско пиво, в резултат на които инвеститорите ще могат да участват в увеличението на капитала на дружеството. Компанията планира да увеличи капитала си от 4.5 млн. лв. на 6 млн. лв., чрез издаването на 1.5 млн. акции с емисионна стойност от 2.5 лв.

За изминалата седмица SOFIX се понижи с 10.99% до 853.75 пункта, а BG40 загуби 11.69% до 206.86 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg