Бизнес календар за 28 юли - 1 август

863
Бизнес календар за 28 юли - 1 август

Днес (28 юли) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Инвест Пропърти АДСИЦ, в резултат на които инвеститорите ще могат да получат дивидент. Фондът ще изплати по 0.12 лв. брутен дивидент на акция, считано от 28 ноември.

През настоящата седмица три компании ще започнат да изплащат дивидента си от изминалата година. Това са Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ (31 юли), който ще даде по 4.875 лв./акция, докато от 1 август Каолин и Торготерм ще раздадат по 0.30 и 0.307 лв. на акция.

Няколко ще са по-интересните общи събрания за периода. В сряда акционерите на Оргахим ще гласуват за разпределение на финансовия резултат от 2007 г., а ден по-късно са събранията на Ломско пиво и Слънце Стара Загора - Табак.

Акционерите в двете компании също ще обсъждат разпределението на печалбата от изминалата година, като Ломско пиво планира да раздаде 450 хил. лв. като дивидент, а тютюневото дружество ще използва средствата за покриване на загуби от минали години.

В четвъртък (31 юли) на БФБ - София ще бъде въведена емисията акции на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ. Фондът увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 616 хил. лв. Присвоеният борсов код е RPR.

За изминалата седмица BG40 се повиши с 3.58%, а SOFIX добави 0.7%, до съответно 270.53 и 1028.19 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg