В първия работен ден от седмицата на Българска фондова борса ще бъде въведена емисията на Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ. Размерът на емисията е 650 хил. лв., разпределени в същия брой акции, след предприетото първоначално увеличение на капитала.

Дружеството е с предмет на дейност инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти), посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи, подобрения по тях с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

Дяловете на три договорни фонда ще бъдат въведени за търговия на борсата също днес. Това са ДФ Райфайзен (България) Балансиран Доларов Фонд-София, ДФ Елана Долар Фонд АД – София и ДФ Загора Финакорп Балансиран Фонд – Хасково.

Днес е последната дата за сключване на сделки с акциите на Момина крепост, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото общо събрание на акционерите.

Компанията планира увеличение на капитала си от 282 хил. лв. на 1.69 млн. лв., за сметка на допълнителни резерви.

До 7 март на борсата ще се търгуват правата на Доверие Обединен Холдинг, а до 25 март продължава търговията с правата на Алфа Ууд България, даващи възможност за участие в предстоящите увеличения на капитала.

Припомняме, че Доверие Обединен Холдинг планира да увеличи капитала си от 13.15 млн. лв. на 14.03 млн. лв., a Алфа Ууд България – от 206 870 лв. на 620 610 лв.

Петък (7 март) е последната дата за подаване на поръчки в първичното публично предлагане на Меком АД. Подписката на дружеството стартира от 21 януари, но два дни по-късно бе продължено с 44 дни.

Миналият месец от Комисията за финансов надзор одобри промените в проспекта на компанията, според които IPO-то ще се счита за успешно след пласирането на най-малко 2.5 млн. акции.

За изминалата седмица SOFIX нарасна с 1.2%, до 1429.56 пункта, а BG40 добави 1.1%, до 410.02 пункта. За последните пет търговски сесии бяха сключени 8975 сделки на стойност 31.5 млн. лв.