Бизнес календар за седмицата от 1 до 7 септември

920
Бизнес календар за седмицата от 1 до 7 септември

Акцентът на Българска фондова борса през настоящата седмица ще бъдат аукционите за неизползваните права на Адванс Екуити Холдинг и Химимпорт, които ще се проведат на 2 октомври (вторник).

Общо 1.235 млн. броя, или 10.3% от издадените права от Адванс Екуити Холдинг ще се предложат на търга.

Адванс Екуити Холдинг възнамерява да увеличи капитала си от сегашните 11.984 млн. лв. на 35.983 млн. лв. Всяко право предоставя възможността за записване на две нови акции на дружеството на цена от 1.08 лв. всяка.

Незаписаното количество права от Химимпорт, което ще се предложи във вторник е 1.127 млн. броя.

Химимпорт възнамерява да увеличи капитала си от сегашните 130 млн. лв. на 150 млн. лв. чрез издаване на 20 млн. нови акции. Съответно 6.5 права ще дадат възможност на инвеститорите да запишат по 1 нова акция на цена от 11 лв.

На 3 октомври (сряда) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Формопласт, в резултат на които приобретателят ще има право на участие в предстоящото общо събрание на акционерите.

Акционерите на Формопласт АД-Кърджали ще гласуват предложение за увеличение на капитала на дружеството от настоящите 223 465 на 3 798 905 лв., посредством емитирането на 3 575 440 нови поименни, непривилегировани, безналични акции, с право на глас.

Ако решението бъде прието, всеки от акционерите на компанията ще получи по 16 нови безплатни акции за всяка притежавана ценна книга от него.

В последния работен ден от седмицата (5 октомври) ще се състои общото събрание на акционерите на Асенова Крепост.

Акционерите на дружеството ще вземат решение за избирането за член на Надзорния съвет на ПОД Лукойл Гарант България, както и за учредяване на залог на търговското предприятие в полза на Българска Пощенска Банка по договор за банков кредит от 11 март 2005 г. в размер на 3 млн. лв.

За изминалата седмица BG40 нарасна с 6.00%, до 538.42 пункта, докато SOFIX се повиши с 3.27%, до 1849.69 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...