Бизнес календар за седмицата от 14 до 20 януари

1128
Бизнес календар за седмицата от 14 до 20 януари

Днес на Българска фондова борса ще бъде възстановена търговията с акциите на Специализирани Бизнес Системи АД, а инвеститорите ще имат възможността да придобият акции от Уеб Медия Груп, с цел участие в предстоящото общо събрание на акционерите на компанията.

Събранието на дружеството е насрочено за 30 януари, като на него ще се гласува решение за придобиването на в. "Топспорт" за сумата от 796 хил. лв. Предметът на сделката е търговската марка Топспорт и фирмено "ноу-хау" за издаване на вестника.

На 16 януари на борсата ще се състои аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Сити Пропъртис АДСИЦ-София.

Учредители на дружеството са „Трансстрой-Бургас” АД със 70% от капитала, ДФ „Ти Би Ай Динамик” – с 15% и ДФ „Ти Би Ай Хармония” – с 15%.

Дружеството възнамерява да инвестира в жилищни, търговски и индустриални имоти, земеделска земя, парцели и офиси.

Същият ден е и последната дата за сключване на сделки с акциите на ФИА България и Петър Караминчев, в резултат на които инвеститорите ще имат възможност за участие в общите събрания на двете дружества.

Тогава ще се вземе решение за увеличение на капитала на двете публични компании. ФИА България планира да увеличи капитала си от 700 хил. лв. на 1.25 млн. лв., като емисиионната стойност на новите акции е 9.31 лв., а капиталът на Петър Караминчев ще нарасне от 626 хил. лв. на 3.31 млн. лв.

За изминалата седмица SOFIX загуби 2.7%, до 1660.13 пункта, а BG40 се понижи с 3.9%, до 487.54 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg