През настоящата седмица общи събрания на акционерите свикват три публични дружества – Химимпорт, Енергоремонт Холдинг и Холдинг Варна А.

Акционерите на Химимпорт ще решават разпределението на финансовия резултат за 2006 г. и ще изслушат доклада на регистрирания одитор и директора за връзки с инвеститорите. Промени ще се извършат в устава и органите на управление на дружеството.

До 21-ви септември на БФБ-София се търгуват и правата на дружеството, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала. За изминалата седмица по позицията се изтъргуваха 472 хил. права, като сключените сделки бяха 650 на брой.

За днес е насрочено и общото събрание на Енергоремонт Холдинг, на което ще се решава за издаването на облигации до 50 млн. лв., или равностойността им в друга валута.

В края на седмицата (21 септември) акционерите на Холдинг Варна А ще гласуват за разпределението на финансовия резултат за 2006 г., както и за промени в устава на дружеството.

До днес на борсата ще се търгуват правата на Сингулар АДСИЦ-София, даващи право за участие в първоначалното увеличение на капитала на дружеството, докато правата на Адванс Екуити Холдинг се търгуват до петък (21 септември).

Крайната дата за търговия на правата на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ на борсата е 24 септември (понеделник). Дружеството планира да увеличи капитала си от настоящите 650 хил. лв. на 6.45 млн. лв.

В четвъртък (20 септември) за търговия на БФБ-София ще бъде въведена емисията акции, издадена от Девин АД. Компанията, осъществи първично публично предлагане като общата набрана сума от дружеството възлезе на 18.3 млн. лв.

Близо 10 млн. лева ще бъдат инвестирани в технологично обновяване и оптимизация на производствените мощности, като производителността на Девин ще се увеличи от 26 000 бутилки на час на 40 000 бутилки на час.

През седмицата Благоевград-БТ (17 септември) и ТК-Холд (21 септември) ще стартират изплащането на дивидент, а крайната дата за плащането на дивидент от БТК изтича на 19-и този месец.

За изминалата седмицата BG40 нарасна с 3.62%, до рекордните 444.91 пункта, докато SOFIX се повиши с 3.59 на сто, до 1677.20 пункта.