Бизнес календар за седмицата от 24 до 30 септември

1095
Бизнес календар за седмицата от 24 до 30 септември

Днес на Българска фондова борса е крайната дата за търговия с правата на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ-София от увеличението на капитала на дружеството.

То възнамерява да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 6.5 млн. лв. чрез издаването на 5.85 млн. акции. Всяко придобито право дава възможност да се запишат девет нови акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Също за понеделник (24 септември) е насрочено общото събрание на акционерите на Южен индустриален парк. На него ще се гласува предложение за продажбата на имоти на дружеството на обща стойност не по-малко от 18 млн. лв. на Кремиковци АД или друг купувач.

През седмицата две компании ще стартират изплащане на дивидента си за изминалата 2006 г. Това са Наш Дом България Холдинг и Булгартабак-холдинг.

Акционерите на Наш Дом България Холдинг ще получат по 0.064 лв. нетен дивидент, докато за всяка притежавана акция от тютюневия холдинг инвеститорите ще вземат 2.446 лв. нетен дивидент.

В сряда (26 септември) ще се състои общото събрание на акционерите на Сила Холдинг, на което ще се гласува решение за увеличение на капитала на дружеството от 90 886 лв. на 2 090 378 лв. чрез емитиране на нови 1 999 492 акции с номинал 1 лв. и 1 лв. емисионна стойност всяка една.

Също в сряда е последната дата за сключване на сделки с акциите на Марицатекс и Гамакабел, даващи възможност за участие в предстоящите общи събрания на двете компании.

Марицатекс планира да увеличи капитала си от 468 921 лв. на 937 842 лв., чрез издаването на нова емисия от 468 921 броя акции, всяка от които с номинал от 1 лв. и емисионна цена от 5 лв., докато акционерите на Гамакабел ще гласуват за кандидатстването за кредит в размер до 10 млн. евро.

В последния работен ден от седмицата ще се състои общото събрание на акционерите на Слънчев бряг, на което ще се вземе решение за за продажба на инфраструктурата на к. к. Слънчев бряг, собственост на Слънчев бряг АД.

Продажбата включва ДМА-инфраструктура, включващи - общокомплексно озеленяване, в това число тротоари, улици и алеи, парково осветление, съоръженията, с които се осъществява пропускателен режим, водопроводи, като продажбата на това имущество следва да бъде продадено в неговата цялост чрез едно или повече разпоредителни сделки между Слънчев бряг АД и Община Несебър за цената от 38 056 140 лв. без ДДС.

За изминалата седмица SOFIX се повиши с 6.02%, до 1781.25 пункта, докато BG40 нарасна с 11.45%, до 495.84 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg