Бизнес Център Изгрев е новият собственик на Слънце Стара Загора

2089
Бизнес Център Изгрев е новият собственик на Слънце Стара Загора

Бизнес Център Изгрев ЕООД е новият мажоритарен собственик на Слънце Стара Загора – Табак АД () като притежава 89.708% от капитала на цигареното дружество. Това може да се види в седмичния бюлетин на Централен депозитар.

Нека да припомним, че в 71 сделки на 14 юли бяха прехвърлени 1.075 млн. акции, или общо 89% от капитала на Слънце Стара Загора – Табак. Общият изтъргуван оборот тогава възлезе на 21.23 млн. лв., като цената за мажоритарния пакет бе 19.75 лв. за брой.

Що се отнася до новия собственик на цигарената фабрика в Пловдив, то той ще е Сигма Консултинг, който контролира 78.183% от капитала на Цигарена фабрика Пловдив АД ().

На 16 юли от Булгартабак холдинг АД () продадоха участието си в бившето вече дъщерно дружество за 30.85 млн. лв., или за 36.569 лв. за лот.

Миналият петък стана ясно, че от Комисията за финансов надзор започват проверка на реализацията чрез търговската система на борсата на сделки за продажбата от Булгартабак холдинг АД на мажоритарни пакети акции на Слънце Стара Загора - Табак АД (от 14 юли 2008 г.) и Цигарена фабрика Пловдив АД (от 17 юли 2008 г.).

Днес акциите на Слънце Стара Загора поевтиняха със 7.59% до цена на затваряне от 14.6 лв., колкото е и средната им стойност.

Книжата на пловдивското дружество затвориха на средните 30.05 лв., а цената на затваряне бе с 0.03% над тази на отваряне.

Сделки с книжата на Булгартабак холдинг липсваха по време на днешната търговска сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg