С оферта 1 300 000 лв. с ДДС благоевградският бизнесмен Йордан Йорданов купи вилата на Благоевград-БТ АД в курорта Бодрост, съобщава вестник Струма.

Той спечели публично оповестения конкурс на цигарения гигант, провел се късно в петък. Станцията на Благоевград-БТ АД в курорта Бодрост над Благоевград е на 3 етажа, с разгъната застроена площ от 2562 кв. м и около 6 дка земя, като бе основно реконструирана преди няколко години.

С продажбата на вилата на Бодрост приключваме конкурсите за най-ценните имоти на Благоевград-БТ АД, коментира изпълнителният директор Петър Папучаров, цитиран от вестника.

След като бе продадена за 1 750 000 лв. станцията в местността Предел на собственика на Дарик радио Радосвет Радев, сега се освобождаваме и от вилата на Бодрост. Очаква се търгът да бъде одобрен тази седмица от управителния съвет на Булгартабак холдинг и договорът за продажбата на вилата на Бодрост да бъде сключен, казва още П. Папучаров.

След подробно направен икономически анализ преди 2 години управителният съвет на Благоевград-БТ АД начело с председателя инж. Асен Шехов и ексизпълнителния директор на благоевградската фабрика Христо Лачев, сега шеф на Булгартабак холдинг АД, взе решение за продажба на почивните бази на Предел и Бодрост.