Близо 15 хил. акции от Ютекс Холдинг АД се закупиха в шест сделки

1327
Близо 15 хил. акции от Ютекс Холдинг АД се закупиха в шест сделки

В шест сделки по време на вчерашния аукцион бяха пласирани общо 14 864 акции на Ютекс Холдинг АД. Цената на акция бе от 18.03 до 18.41 лв. за брой, а общата сума, набрана от продажбата до момента, възлиза на 272 хил. лв.

Днес е вторият ден на аукциона, на който ще се предложат непродадените от вчера 1133 акции.

Лимитираната цена на една пазарна партида е 16.88 лв. за акция, като оферти ще могат да се подават и за 1 брой от книжата на компанията.

Поръчката е за сметка на клиент на ИП Карол АД, като борсовият код на холдинга е BULSTH.

Основният капитал на Ютекс Холдинг е 596 хил. лв., а собственият в края на годината достига 3.8 млн. лв.

Неконсолидираната печалба на компанията е в размер на 2.5 млн. лв. и е в резултат на продажбата на 66% от капитала на Винпром Троян за 2.87 млн. лв.

Компанията е мажоритарен акционер в Юта Русе (55%), Албена Сливен (67%), Славянка Бургас (59%), Обединен капитал (100%). В Белатур Петрич и Вихрен Благоевград дружеството участва съответно със 17% и 37%.

Малко преди старта на днешната търговска сесия оферта за покупка по позицията има на цена от 16.00 лв., но липсват продавачи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg