БМ Лизинг увеличава капитала си

543
БМ Лизинг увеличава капитала си

Акционерите на БМ Лизинг АД () са решили на провелото се ОСА от 9 април да увеличат капитала на дружеството чрез привличане на нови средства. В решението се посочва, че капиталът се увеличава със сумата от 1.4 млн. лв. от сегашните 6.25 млн. лв. на 7.65 млн. лв., съобщиха от x3news.

За целта се издават 140 хил. нови поименни акции с право на глас и номинална стойност от 10 лв. Продажната цена на една акция е определена на 21.5 лв. Разликата между продажната цена и номиналната стойност на новите акции ще бъде отнесена във фонд „Резерви от емисия на акции”-част от фонд „Резервен”, се уточнява в съобщението.

Всяко записало нови акции лице следва да внесе по посочена от дружеството сметка, както следва: 25% от номиналната стойност на новозаписаните акции и пълната разлика между номиналната им стойност и продажната им цена – в едномесечен срок от датата на записването им. Срокът за изплащане на останалата сума е тримесечен от датата на провеждане на събранието.

Акционерите са гласували да заделят 140 хил. лв. за фонд „Резервен“ и 1.3 млн. лв. във фонд „Допълнителни резерви“.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg