Новите хитови луксозни модели на германската компания BMW - 760i и 760 Li вече са на разположение на европейските пазари с нов подобрен изцяло алуминиев 12-цилиндров двигател с функции за намаляване на вибрациите, предаде ДПА.

Снабден с двойно-роторна турбо технология (TwinPower Turbo), система за прецизно директно впръскване на горивото (High Precision Injection) и двоен променлив контрол на разпределителния вал (double-VANOS), двигателят има мощност от 544 конски сили и ускорява от нула до 100 км/ч за 4.6 секунди. Средният разход на гориво на 760 ай е 12.9 л на 100 км, а емисиите на въглероден диоксид са 299 гр/километър.

Дизайнерските екстри включват допълнително разширена предна вдлъбната броня, 19-инчови джанти от метална сплав и допълнителна хромова задна броня.

Сред специалните елементи от интериора са тапицерията от напа (вид обработена естествена кожа) и покритието на покрива, както и козирка против слънцето от алкантара (велурена кожа от японски произход с много добри експлоатационни свойства).

Стандартни и за двата модела са четиризонов автоматичен климатик, система за съдействие при паркиране (Park Assistance Control) и автоматично леко затваряне на вратите. Сред допълнителните възможности, които могат да изберат клиентите, са многоканална аудио система, DVD система, инсталирана в задната част, и система за управление iDrive.

iDrive предоставя пълен контрол над всички функции - на навигационната система, телекомуникациите и функциите за забавление. Благодарение на директния избор и бутоните за "любими" функции най-важните системи и предпочитани функции са достъпни с едно движение.

BMW определя основна цена на 760 i на германския пазар от 134 900 евро (199 839 д.) и 144 800 евро (214 500 д.) за модела 760 Li, отбелязва ДПА.

Източник: БТА