Уволних директора на "Техноекспортстрой" Емил Коцев, каза премиерът Бойко Борисов.

Те абсолютно държавна фирма и Коцев на гърба на МВнР се опита да си прави PR, подчерта премиерът. "Само искам да напомня, тъй като някои се опитаха на гърба на външно министерство да си направят евтин PR, че парите за втория самолет са 100 % от 100 % държавна фирма, на която аз и министър Росен Плевнелиев сме разпоредили да извози другите българи, за което съм направил и кадрови промени в тази фирма днес. Просто уволних директора", заяви Борисов.

Премиерът днес е уволнил директора на "Техноекспортстрой" ЕАД Емил Коцев вероятно поради появилите се информации, че държавната строителна компания не е имала конкретен ангажимент за изпращането на самолет за евакуирането на българските гражданите от Либия.

Припомняме, че вчера към Либия излетяха два самолета. В 16:15 излетя правителственият "Еърбъс", който към 18:35 вече беше кацнал в Джамахирията. Към 18:00 часа от летище София към Триполи излетя втори самолет "Еърбъс" на "България Еър", който беше нает от "Техноекспортстрой". В 3.40 часа на летище София кацна самолетът на "България Еър" с българите от Либия. На борда на самолета имаше 110 българи и 6-ма румънски граждани. Правителственият самолет се върна днес в София в 10 часа, като докара само една българка и други чужди граждани.

Източник: БГНЕС