Борсата отчита комуникационни проблеми с доставчиците

865
Борсата отчита комуникационни проблеми с доставчиците

Поради възникнал комуникационен проблем с всички доставчици на свързаност към Българска фондова борса на 4 август, на основание чл. 67, ал. 4 във връзка с ал. 1 от Част IV от Правилника, временно се спира търговската сесия на всички пазари, организирани от борсата.

Всички борсови членове ще бъдат своевременно уведомени за възобновяването на търговия, се казва в официалното съобщение на БФБ, изпратено на Profit.bg.

Инвестиционен посредник предупреждава клиентите си, че поради техническия проблем може да има разминавания в количествата на ценните книжа и наличните парични средства в COBOS-платформата.

Поради спецификата на проблема и техническите възможности на платформата, салдата могат да бъдат изравнение едва след 16.00 ч. днес.

От БФБ коментираха за Profit.bg, че веднага щом проблемът бъде отстранен, от институцията ще уведомят и решението за протичане на днешната сеси. Оттам не се ангажираха с час за отстраняване на проблема.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg