Борсата припомни на емитентите за тарифите

762
Борсата припомни на емитентите за тарифите

От Българска фондова борса напомниха на емитентите на ценни книжа, допуснати до търговия, че съгласно „Тарифата за таксите на Българска Фондова Борса - София АД", срокът за заплащане на годишните такси за поддържане на регистрирани емисии, изтича на 1 февруари 2010 г.

За емисии на Официален пазар на акции таксата е в размер на 0.006 на сто от пазарната стойност на емисията към последната търговска сесия на предходната календарна година, но не повече от 2 400 лв.

За емисии на Официален пазар на облигации таксата е в размер на 0.0012 на сто от остатъчната стойност на главницата по облигационния заем към 31 декември на предходната календарна година, но не по-малко от 1 200 лв. и не повече от 2 400 лв.

За емисии акции на Неофициален пазар и на Пазар на дружества със специална инвестиционна цел таксата е в размер на 1 200 лв.

За емисии облигации на Неофициален пазар таксата е в размер на 1 200 лв.

За емисии дялове на колективни инвестиционни схеми, таксата е в размер на 120 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg