Борсата пуска интегрираната информационна система X3 News

756
Борсата пуска интегрираната информационна система X3 News

Българска фондова борса е разработила и в скоро време ще пусне в действие нов продукт - интегрирана система за разкриване на информация X3 News. Това съобщават от капиталовата институция. Пускането на услугата ще стане веднага след като Комисията за финансов надзор обособи собствения си канал за получаване на регулирана информация.

Чрез този нов продукт публичните дружества и емитентите в България ще имат възможност лесно и ефективно да изпълняват законовите си задължения за разкриване на регулираната информация както към КФН, така и към обществеността.

Публичните дружества и емитентите ще имат възможността да предоставят цялата информация на БФБ, като системата ще препраща незабавно регулираната информация безплатно към КФН, а останалата информация, срещу конкурентно заплащане, ще се публикува на специално създадения за целта уеб-сайт.

Оператор на продукта ще бъде дъщерното дружество на борсата - Сервиз Финансови Пазари ЕООД. Така, чрез новия продукт X3 News, публичните дружества и емитентите ще спестят време и усилия при изпълнение на новите им законови задължения относно оповестяването на информацията в публичното пространство и към КФН.

Освен информация от компаниите, в плановете за развитие на X3 News е заложено и пускането на модул за аналитична информация – X3 ANALYSES, за който от БФБ ще уведомят инвестиционната общност допълнително.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg