Борсата регистрира емисията акции на Експат Имоти АДСИЦ

444
Борсата регистрира емисията акции на Експат Имоти АДСИЦ

Ръководството на Българска фондова борса взе решение за регистрация на емисията акции на Експат Имоти АДСИЦ (). Становището е взето на провелото се по-рано днес заседание на Съвета на директорите на БФБ. Присвоеният борсов код от компанията е EXPAT.

Книжата на дружеството ще се търгуват на Неофициален пазар на акции, сегмент А, като първите сделки ще могат да се сключват от 20 февруари (сряда).

Размерът на регистрираната емисия е 2 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа.

Предметът на дейност на Експат имоти е набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и/или последващата им продажба.

Нека припомним, че на 20 декември предсрочно и успешно приключи подписката за първоначалното увеличаване на капитала на Експат Имоти. Лицата, закупили права при борсовата им продажба, записаха всички акции от първоначалното увеличение на капитала, а именно общо 1 500 000 нови акции.

Емисионната стойност на записаните акции в общ размер от 1 500 000 лева беше заплатена изцяло по набирателната сметка на дружеството, открита в Обединена българска банка АД. В резултат Експат Имоти АДСИЦ увеличи успешно капитала си от 500 хил. лв. на сегашните 2 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg