Ръководството на Българска фондова борса взе решение за регистрация на емисията акции на Експат Имоти АДСИЦ (

). Становището е взето на провелото се по-рано днес заседание на Съвета на директорите на БФБ. Присвоеният борсов код от компанията е EXPAT.

Книжата на дружеството ще се търгуват на Неофициален пазар на акции, сегмент А, като първите сделки ще могат да се сключват от 20 февруари (сряда).

Размерът на регистрираната емисия е 2 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа.

Предметът на дейност на Експат имоти е набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и/или последващата им продажба.

Нека припомним, че на 20 декември предсрочно и успешно приключи подписката за първоначалното увеличаване на капитала на Експат Имоти. Лицата, закупили права при борсовата им продажба, записаха всички акции от първоначалното увеличение на капитала, а именно общо 1 500 000 нови акции.

Емисионната стойност на записаните акции в общ размер от 1 500 000 лева беше заплатена изцяло по набирателната сметка на дружеството, открита в Обединена българска банка АД. В резултат Експат Имоти АДСИЦ увеличи успешно капитала си от 500 хил. лв. на сегашните 2 млн. лв.