Борсата регистрира за търговия облигации на Авто Юнион Груп

812
Борсата регистрира за търговия облигации на Авто Юнион Груп

Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) реши да допусне до търговия на Неофициален пазар на облигации емисията ценни книжа, издадени от Авто Юнион Груп ЕАД. Размерът на емисията облигации е 7.5 млн. евро, разпределени в 7 500 лота, с номинална стойност 1 000 евро на една облигация, информират от БФБ.

На емисията се присвоява борсовият код 8AVA. Ценните книжа ще бъдат въведени за търговия на 4 август 2009 г. (вторник).

Емисията е първа по ред, издадена от Авто Юнион. Годишният лихвен процент е 9.5%. Емисията е издадена на 14 април 2009 г., а падежът настъпва през 14 април 2014 г. Лихвеното плащане ще става през 6 месеца, с фиксирана дата.

Право на лихвено плащане ще имат облигационерите, които са вписани като такива не по-късно от 1 работен ден, преди датата на лихвеното плащане, съответно един работен ден, преди датата на последното лихвено плащане, което съвпада с датата на падеж на емисията.

С решение на едноличния собственик на капитала от 18 юни 2009 г., отразено в Търговския регистър на 20 юни, е променено фирменото наименование на емитента от Еврохолд Аутомотив Груп ЕАД на Авто Юнион Груп ЕАД.

Дружеството е с предмет на дейност придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества, придобиване, управление и продажба на облигации, придобиване, оценка и продажба на патенти, отстъпване на лицензии за използване на патенти на дружества, в които холдинговото дружество участва, финансиране на дружества, в които холдинговото дружество участва и др.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg