Съветът на директорите на Българска фондова борса допусна до търговия на Неофициален пазар на акции, сегмент А емисията на Капман Грийн Енерджи Фонд АД, съобщиха от БФБ.

Датата на въвеждане за търговия е 21 август (четвъртък). Размерът на емисията е 500 хил. лв., разпределени в същия брой ценни книжа. Присвоеният борсов код е C4P.

Николай Ялъмов е представляващ дружеството, а Десислава Калискова е директор за връзка с инвеститорите.

Капман Грийн Енерджи Фонд АД е с предмет на дейност придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества в сферата на възобновяемите източници на енергия, управление на проекти и изработване на програми, свързани с усвояване на грантови финансирания, насочени към производство на енергия от възобновяеми източници, участие в пазари за търговия на суровини и електроенергия от възобновяеми източници, придобиване, управление и продажба на облигации, финансиране на други дружества, в които дружеството участва.

Съветът на директорите на Българска фондова борса допусна до търговия на Пазарa на дружества със специална инвестиционна цел емисията акции на Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ, съобщиха от БФБ.

Емисията е с размер от 650 хил. лв., разпределена в същия брой ценни книжа. Присвоеният борсов код на компанията е 1BG. Датата на въвеждане за търговия е 21 август.

Компанията се представлява от Красимира Маринова и Петър Петров. Анна Коновалова е директор за връзка с инвеститорите.

На провелото се днес събрание на борсовото ръководство е взето решение за регистриране за търговия на Неофициален пазар на облигации и на емисията облигации на Алу-Пласт ЕАД, която е в размер на 2 млн. евро. Номиналната стойност на една ценна книга е 1 000 евро.

На емисията се присвоява борсов код ALFA, а датата на въвеждане за търговия е 21 август.
Емисията е първа по ред издадена от емитента. Годишният лихвен процент е 7.80%. Тя е издадена на 4 февруари 2008 г., а падежът й е на 4 февруари 2011 г. Погасяването на заема е еднократно на датата на падежа.

Лихвеното плащане е на 6 месеца с фиксирана дата на лихвените плащания. Право на лихвено плащане имат облигационерите, които са вписани като такива не по-късно от 3 работни дни преди датата на лихвеното плащане.

Представляващ компанията е Динко Михайлов, а лицето за контакти е Атина Янева.

Алу- Пласт ЕАД е с предмет на дейност изработка и търговия на алуминиева, пластмасова, дървена и метална дограма, стъклопласти, проектантска и консултантска дейност по изработката им, проектиране и строителство на жилищни, промишлени и стопански обекти и др.