Редовното годишно събрание на „Оргахим” АД, което се проведе на 30 юли 2008 г. в Русе, взе важни решения в интерес на бъдещото развитие на компанията, съобщиха в официално прессъобщение от „Оргахим“. Приети бяха докладите за дейността и годишните финансови отчети на компанията за 2007 г. Акционерите приеха и доклада на регистрирания одитор за 2007г. Членовете на управителния и надзорния съвет на „Оргахим” АД бяха освободени от отговорност за дейността си през 2007 г.

За 2007 г. са реализирани приходи от продажби в размер на 124.93 млн. лв. Това е ръст от 28% в сравнение с реализираните през 2006 г. приходи от 97.547 млн. лв. Инвестициите в разширяване дейността на дружеството са 12.268 млн. лв., докато през 2006 г. са инвестирани общо 10.229 млн. лв. Отчитат се 16% спад в чистата печалба, в сравнение с 2006 г. За 2007 г. чистата печалба на дружеството е 6.764 млн. лв. По предложение на Управителния съвет бе решено тя да бъде разпределена във фонд „Допълнителни резерви”.

Общото събрание прие предложението на Надзорния съвет БДО Акеро ООД да бъде определено за регистриран одитор на годишния финансов отчет на дружеството за 2008 г.

Общото събрание на акционерите на “Оргахим” АД освободи Силвиу Сорин Мокану от Надзорния съвет на дружеството, като на неговото място бе избрана Кармен Сегете. В надзорния съвет остават Ирена Матеева Комитова и председателят Уайтбиим Холдингс Лимитид, представлявано от Йон Александър Флореску.

Надзорният съвет на дружеството взе решение и Иван Александров Соколов се съгласи договорът му като изпълнителен директор на “Оргахим” да бъде прекратен, считано от 30 юли 2008 г. и като следствие от това Надзорният съвет го освободи от заеманата от него длъжност на изпълнителен директор и член на Управителния съвет на дружеството. Новият Управителен съвет включва Сесилия Бетциу, Живко Любенов Минков и Бойко Пенев Шойлеков. Шойлеков бе избран и за и.д. изпълнителен директор на дружеството.

„Г-н Иван Соколов пое управлението през 2004 г. и за периода, през който беше изпълнителен директор на “Оргахим” - Русе, успя да консолидира компанията и да я утвърди като лидер в производството и продажбите на лаково-бояджийски материали в България. Под негово ръководство бяха въведени нови продукти и технологии, бяха завоювани нови пазари, доразвита беше дистрибуторската мрежа, подобрени бяха условията за труд в компанията. Ние оценяваме всичко направено за „Оргахим” и желаем успех на г-н Соколов ”, коментира г-н Йон Александър Флореску, представляващ Уайтбиим Холдингс Лимитид – председател на Надзорния съвет.