Инвестиционните посредници у нас обявиха финансовия сайт Profit.bg за втория най-добър бизнес сайт през 2008 г. Брокерите дадоха гласовете си в организирания ежегодно конкурс на Българска фондова борса за медия с най-голям принос в правдивото и професионалното отразяване на капиталовия пазар през годината.

На първо място в категорията електронни медии е сайтът Investor.bg, а при печатните медии челната позиция заема вестник „Дневник".

На същата церемония бяха връчени и наградите на инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати през 2008 г.

За инвестиционен посредник, сключил най-голям брой сделки на БФБ-София през 2008 г., наградата отнесе ИП Карол. Тя е втората за посредника, който спечели същата титла и през 2007 г.

Второто място в тази категория заема Бенчмарк Финанс, а третото - Елена Трейдинг.

Инвестиционният посредник, реализирал най-висок оборот през годината, е Инвестбанк. Миналата година престижното място се заемаше от Райфайзенбанк.

На второ и трето място са, съответно, Първа финансова брокерска къща (ПФБК) и Уникредит Булбанк.

Припомняме, че това не е първото отличие в колекцията на Profit.bg за отиващата си 2008 г. Сайтът вече е носител на три награди за уникален принос в специализираната журналистика и развитието на капиталовия пазар, връчвани от Клуба на журналистите ААА.