БРП с печалба от 3.1 млн. лева за първото шестмесечие

529
От “Параходство Българско речно плаване” отчетоха консолидирана печалба за полугодието в размер на 3.1 млн. лева, на фона на реализираната година по-рано загуба в размер на 254 хил. лева.

Консолидираните приходи на дружеството са нараснали с 51.6% до ниво от 23.21 млн. лева, на фона на реализираните година по-рано такива в размер на 15.31 млн. лева.

Ръстът им се е предопределил от регистрираните приходи от продажба на продукция в размер на 1.87 млн. лева, на фона на липсата на такива година по-рано, както и на тези от продажбата на услуги.

Увеличават се и разходите на дружеството за първите шест месеца на годината до 19.59 млн. лева от 15.56 млн. лева година по-рано, основно поради повишението на разходите за материали и възнаграждения.

Компанията увеличи капитала си от 1 158 347 лв. на 28 958 675 лв. чрез издаване на 27 800 328 обикновени поименни безналични акции с номинална стойност 1.00 лв. всяка.

Увеличението на капитала бе осъществено за собствена сметка, като по този начин всеки от акционерите на дружеството ще получи по 24 безплатни акции. Новите акции на русенската компания се търгуват от 13 август.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...